Aktuálne ponuky na kooperáciu od 16.-31.4.2017

15.05.2017

Databáza ponúk na partnerstvo POD – Partnering Opportunities Database

Databáza POD je jedným z bezplatných nástrojov siete Enterprise Europe Network pre obchodnú spoluprácu,  podporu prenosu inovácií medzi firmami, univerzitami a výskumnými inštitúciami. Vstupy do databázy - kooperačné a technologické ponuky a požiadavky - sú vkladané prostredníctvom členských organizácií siete Enterprise Europe Network v celej Európe.

Databáza ponúka dve možnosti

- zverejnenie profilu Vašej firmy v databáze,

- získavanie kontaktov na zverejnené ponuky zahraničných podnikateľov v databáze.

Na  webovej stránke http://een.ec.europa.eu/  si môžete pozerať najnovšie ponuky na partnerstvo.

V prípade záujmu o výber adresy z databázy je potrebne vyplniť tzv. Expression of Interest (EoI), kde treba v anglickom jazyku vyplniť formulár a odpovedať na otázky:

- In what type of technology, business or research collaboration are you interested in?

- What type of further information do you need?

- Presentation of the Interested Company

Vypracované odpovede spolu s kontaktnými údajmi Vašej firmy zasielajte na adresu:

Oľga Némethová, Slovak Business Agency, Karadžičova 2, 811 09 Bratislava, 

tel. 02/20 36 32 70, E-mail: nemethova@sbagency.sk

 

Prehľad aktuálnych ponúk za mesiac apríl 2017

 

C.10 Výroba potravín

BRRS20160518001

Srbská spoločnosť zaoberajúca sa dovozom, výrobou a balením korením a stravovacích zariadení pre majiteľov reštaurácií a kuchárov, hľadá dodávateľa nových korením a   inovatívneho partnera na spoločný podnik so zahraničnou spoločnosťou na hľadanie možností ako znížiť čas varenia, cenovú úroveň a nové postupy v procese výroby medzinárodných jedál.

BRPL20170331001

Poľská výrobca zdravých ovsených vločiek hľadá výrobcov vegetariánskych čokoládových kvapiek 100% vegetariánske bez mliečnych bielkových alebo živočíšnych produktov s obsahom 40% kakaa vhodné na varenie a pečenie.

C.11 Výroba nápojov

BRSE20170421001

Malý švédsky pivovar, ktorý vyrába exkluzívne pivo zo sezónnych produktov bez farbív v severskom duchu hľadá partnera ma základe dohody o výrobe, ktorý by vyrábal pivo a tak rozšíril svoj trh na medzinárodnej úrovni.

C.13 Výroba textilu

TODE20170316001

Nemecká univerzita, hľadá partnerov na európske výskumné  projekty zamerané na  procesný reťazec z polymérov na prototypy alebo výrobky z umelých vlákien, ktoré disponuje s vývojom nových technológií ako je analýza polymérov, s malým uholným röntgenovým lúčom.

C.14 Výroba odevov 

BRNL20170328001

Holandská spoločnosť vyrába dámske tašky a rukavice z inovatívnych materiálov ako je polyester, koženka od mladého dizajnéra. Partner by mal mať skúsenosti s rezaním s laserom, flexibilný a vyrábal by na základe výrobnej dohody z dodaného materiálu a vzoriek.

C.20 Výroba chemikálií a chemických produktov

BRES20170214001

Španielska plynárenská distribučná spoločnosť, ktorá poskytuje priemyselné plyny pre potravinárskych a lekársky priemysel , ktorá vyvinula technológie hľadá expertov v oblasti výroby plynu s cieľom dosiahnuť  najefektívnejší a profesionálny spôsob požiadaviek pre európskych  zákazníkov.

C.24 Výroba a spracovanie kovov

BRDE20150730001

Nemecká spoločnosť vyrába ventilátory pre automobilový priemysel a domácnosti chce rozšíriť svoju produkciu. Spoločnosť hľadá firmy vo východnej Európe v sektore strojárstva so skúsenosťami s lisovaním hliníkových a oceľových plechových dielov ako aj založenie novej spoločnosti na prepojenie výrobného procesu v nových výrobných linkách.

BRUK20170410001

C.27 Výroba elektrických zariadení

Anglická spoločnosť vyvinula novú škálu výrobkov určených na zabránenie vzniku požiarov v elektrických inštaláciách hľadá výrobcov britských a medzinárodných zásuviek na základe dohody o výrobe. Nové inovatívne zásuvky sú tepelne chránené a sledujú vnútornú teplotu prostredníctvom inteligentného termo regulátora.

C.28 Výroba strojov a zariadení

TOAT20170412001

Rakúsky podnik vyvinul a patentoval stroj na kontrolu infekcie Varroa, ktorý používa teplo na zabíjanie parazitov vo včelích plodoch bez poškodenia lariev a umožňuje bezpečnú  bezplatnú liečbu na kontrolu choroby a  zvýšenie výnosu medu. Ideálnym partnerom by mohli byť včelárske združenia a poskytovatelia technológií riešení pre odvetvie včelárstva.

TOUK20170410001

Britský podnik vyvinul softvérový produkt Android, ktoré v kombinácii s externým prijímačom  GPS pomáha poľnohospodárom efektívnejšie vykonávať terénne práce. Partnerom by mal byť výrobca náradia alebo poľnohospodárskych vozidiel. Systém sa predáva ako zdokonalenie kabíny traktorov a iných strojných zariadení.

C.32 Výroba elektronických výrobkov

TOPL20170328001

Poľský vynálezca detských zábavných produktov ponúka koncepty dvoch nových vzdelávacích hračiek. Prvá zlepšuje komunikácia medzi bábätkami a druhá pomáha učiť deti základy v matematike prostredníctvom zábavy a hier. Firma hľadá partnera na vývoj, konečný dizajn a výrobu.

E.36 Zber, úprava a dodávka vody

BRRO20170314001

Rumunska distribučná spoločnosť, zaoberajúca sa predajom produktov pre kanalizačné a vodné siete hľadá partnerov na predaj svojich výrobkov. Tak isto dováža výrobky, ktoré spĺňajú medzinárodne normy kvality, certifikáty a zabezpečuje servis.

F.42 Inžinierske stavby

TOIT20170411001

Talianska spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami s technológiami na monitorovanie betónovej korózie pre budovy, mosty, parkoviská tunely  ponúka licenčnú zmluvu spoločnostiam, ktoré ponúkajú monitorovacie služby pre betónové konštrukcie.

G.46 Veľkoobchod a maloobchod

BRES20170404001

Španielska spoločnosť, pôsobiaca v oblasti komunikačných technológii hľadá partnerov, ktorí zbierajú použité mobilné telefóny od obchodných zástupcov  na recykláciu alebo opätovné využitie, ktoré sú funkčné ale firmy ich menia za modernejšie zariadenia.

BRCN20170216001

Čínska spoločnosť hľadá dodávateľov veľmi kvalitných potravín na európsky trh, a následne na čínsky trh na základe distribučnej zmluvy. Jedná sa o produkty ako víno, olivový olej, med, cukrovinky, všetky druhy mäsa, oriešky a sezam.

BRFR20170331001

Francúzska spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou ekologických nápojov s príchuťami ibišteka, rebarbory, maty, citrónu a zázvoru hľadá nových partnerov ako sú výrobcovia, obchodníci alebo distribútori zdravých a organických potravín.

BRRO20170309001

Rumunska spoločnosť, ktorá vyvinula silnú distribučný sieť na oblečenie pre domácich a zahraničných dodávateľov, vlastniaca skladovacie priestory, hľadá partnerov, ktorí potrebujú skladovať a distribuovať svoje výrobky ako sú tričká, tašky, bundy, košele mikiny na rumunsky trh.

BRFR20170418001

Francúzska spoločnosť špecializujúca sa na predaj  a distribúciu potravín hľadá výrobcov mäsa, syrov, lahôdok a vína,  vlastní 4  obchody a patrí do reťazca 184 obchodov špecializujúcich sa na potraviny a nápoje.

BRNL20170413001

Holandský online distribútor produktov osobnej starostlivosti ponúka spoluprácu v rámci dohody o výrobe pre svoju značku a hľadá výrobcu ekologických tampónov.

J.63  Informačné služby

TOKR20170208002

Kórejská spoločnosť pôsobiace v oblasti  video konferencii a tele medicíny ponúka inteligentné technológie, ktoré prenášajú obrazové údaje pre špecializované oblasti, ako je vzdelávanie alebo chirurgické zásahy v mimoriadnych situáciách. Špeciálne výrobky sú kamery, ktoré dokážu zachytiť požiar, integrované diaľkové ovládanie a pod. Hľadá partnera, ktorý bude vykonávať servis kamerových systémov a zmluvu na služby na využitie technológie bez toho aby mali vlastnícke právo.

K.64 Finančné služby

BRIE20161018001

Írska spoločnosť ponúka finančné služby univerzitám, inkubátorom  a pre začínajúcim firmám a pomáha im budovať marketingovú stratégiu. Investovala už do vyše 100 podnikateľských subjektov v 10 krajinách v oblasti agro, auto, kybernetika, finančné služby, zdravie a fitness, doprava, cestovanie a pod.

M.71 Architektonické a inžinierske činnosti

TOES20170411002

Španielska spoločnosť odborník na elektronické zariadenia vyvinul integrovaný systém na monitorovanie pacientov s epilepsiou v noci, ktorú upozorní opatrovateľov v prípade zistenia záchvatov. Spoločnosť hľadá partnerov ako sú nemocnice, ošetrovateľské domy s cieľom testovať tento systém.

M.72 Vedecký výskum a vývoj

TOCH20170412001

Švajčiarska biotechnologická spoločnosť ponúka technologickú platformu pre identifikáciu nových farmaceutických zlúčenín olova a membránových proteínov, ktoré kombinuje napr. Proteín kryštalizácie, röntgenové kryštalografie, kryo elektródy s výpočtovými metódami s lekárskou chémiou pre liečiva. Spoločnosť hľadá partnerov na spoluprácu v oblasti výskumu a technologickej spolupráce s farmaceutickými a biotechnologickými spoločnosťami.

N.78 Sprostredkovanie práce

BRDE20170330001

Nemecká personálna agentúra, ktorá sa zameriava na kvalifikovaných pracovníkov na zdravotnú a geriatrickú starostlivosť hľadá spoluprácu s personálnymi agentúrami v Európe. Spoločnosť podporí potenciálnych pracovníkov pri hľadaní ubytovania a vybavovaní formalít potrebných na začatie práce.

Q.86 Zdravotníctvo

TOUA20160830002

Ukrajinská spoločnosť ktorá  ponúka technológiu na získanie titánovej zliatiny so zlepšenými mechanickými vlastnosťami, hľadá investor na podporu a vývoj titánových zliatin pre medicínske účely.

TODE20170406006

Nemecká spoločnosť ponúka inovatívne technológie pre diagnostiku a liečbu nerovnováhy a deficit chrbtice, ako aj stabilizácie svalstva. Firma hľadá partnerov v  oblasti športových a rehabilitačných zariadení so záujmom o distribúciu produktov s možnosťou školenia.